maanantai 5. maaliskuuta 2018

Ei ehkä ihan vuodenaikaan sopivaa...


Riisipuuroa ja glögikiisseliä. Siinä tämän laiskan kokin sapuska tälle aamupäivälle. Kaapissa on muutama glögipurkki ja yhdestä sellaisesta saa sen kiiselin tosi helpolla. Ei välttämättä muuta tarvitse lisää, kuin ne perunajauhot. Ja halutessaan sokeria voi lisätä.


Riisipuuro on tänään ihan tavallinen, mutta jos haluaa erityisen hyvää riisipuuroa, voi korvata osan maidosta kookosmaidolla. 

Tulee tosi hyvää, ei edes sokeria ole tarvis puuroon lisätä. Kookosriisipuuroa sain ensimmäistä kertaa, kun nuorimies sitä meillä ollessaan joskus ennen joulua keitteli. Olen itsekin kerran tehnyt sen jälkeen.

Ei ehkä ihan vuodenaikaan sopivaa, kun riisipuuro ja glögi tuo mieleen joulun...  tai ehkä sittenkin on, kun on kylmä vuodenaika kuitenkin:)



8 kommenttia:

  1. Eipä ole tullut mieleen, että glögistäkin voisi tehdä kiisseliä :) Kiva tietää uusia juttuja! Itse tein tänään pyttipannua ja lisänä saatua valmista salaattia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Pyttipannua minäkin olen joskus tehnyt, kun on keitettyjä perunoita jäänyt. Edellisestä kerrasta on tosin aikaa, olen vähän niinkuin unohtanut koko pyttipannun. Täytyypä muistuttaakin itseään, että sekin ruoka on olemassa, niin saisi jääneet perunat hyödynnettyä siihen.

      Poista
  2. Tuota kookosmaitoa pitäisikin kokeilla. Pidän kookoksen mausta ja riisipuurossa se on varmaan herkullista. Kiitos vinkistä! :)
    Tervetuloa kurkistamaan uudistunutta blogiani https://kuvakehraaja.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se antoi tosiaan mukavan makoisan maun puurolle. Tosiaan, sinullahan onkin nyt ihan uusi blogi; laitankin sen lukulistalleni:) Tykkäsin kyllä siitäkin, kun joskus teit juttuja kaupungin rakennuksista. Se kun oli tällaiselle maalla asuvalla kivaa vaihtelua.

      Poista
  3. Oijoi kun kuulostaa hyvältä:)♥ Tuohan on ihan täydellistä pakkaskelin herkkua! Riisipuuro ja glögi..tuli ihan joulua ikävä:) Aurinkoista alkanutta viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulu siitä tosiaan ihan pakostikin tulee mieleen, mutta sopii kyllä tämmöisille pakkassäillekin mainiosti:) Täällä onkin tänä aamuna ollut -19:( Mutta aurinko paistaa ja se on kiva. Auringonpaistetta sinnekin:)

      Poista
  4. Oikein sopivaa ja hyvää, tykkään kanssa välillä laittaa kookosta maidon tilalle.
    Meillä syödään riisipuuroa pitkin vuotta, mutta se korvaa ohran. Mun herkkupuuro oli aikoinaan ohrapuuro, nyt sen korvaa riisipuuro.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ollut itse aiemmin kokeillut kookosmaitoa yhtään mihinkään, mutta nyt mulla on kaapissa yksi purkki odottamassa seuraavaa käyttökertaa:)

      Poista