perjantai 12. tammikuuta 2018

Vaatepiirroksia: Harmaa villatakki ja musta neulepuku

Villatakki "Helenin" tapaan sai alkunsa,  kun "Kaikenkarvaisia ystäviä" katselimme tyttöjen kanssa. Siinä Herriotin vaimolla, Helenillä, oli tuontapainen, harmaa villatakki. En muista millainen oli tällä kertaa hameensa, mutta ainakin joskus hänellä on ollut jokin ruutuhame.

Villatakki "Helenin" tyyliin

Neuletakissa oli jonkinlainen hillitty kuvioneule, mutta en tuijottanut sitä niin tarkkaan, että olisin nähnyt oliko se jotain hentoa palmikkoa vai jotain muuta. Napit vaikuttivat päällystetyiltä ja niitä oli paljon. Ja rinnuksissa oli kivana yksityiskohtana tuollaiset taskuläpät.

Minulla olisi harmaata lankaa ja sopivansorttinen ohjekin, että pääsisi alkuun...
Kerran rupesin muka huivia virkkaamaan nuorimman pyynnöstä, mutta työ näytti liian tönköltä tarkoitukseensa. Kun se oli sylissäni, rupesin näkemään kaitaleen sopivana johonkin aivan muuhun ja siitä ideasta syntyi allaoleva kuva. Rannekkeet olisivat helposti toteutettavat, mutta kiinnostava kyllä tuo isokin projekti. Joka varmaankin jääkin ihan  vain kuvan asteelle.

"Idea rannekkeisiin ja vyötärön liehukkeen kautta koko pukuun, tuli aloitetusta tummanharmaasta huivista."


Musta virkattu neulepuku ja rannekkeet

Kuvan vasempaan laitaan olin neulepuvun virkkuusuunnasta kirjoittanut: "Puku muodostuu siis pystyraitaiseksi" Eli se pitäisi virkata sivusta sivuun.

Rannekkeisiin hahmottelin ohjettakin: "Novitan Pirta-lanka. Koukku 5,5. Aloitus 30 ketjua, joista 2 kj menee kääntymiseen. 28  kj:llä jatketaan ja tehdään pylväitä tarvittava kerrosmäärä käsivarren ympäri."  "Aloitusreuna" on sivussa.

Mukavaa, leppoisaa, rauhallista tai virkistävää viikonloppua itsekullekin!
Mitä nyt kukin sitten kaipaakin:)
11 kommenttia:

 1. Onpas hienoja piirroksia ja kivoja malleja! Hauskat nuo rannekkeet. Oikein mukavaa alkavaa viikonloppua❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Rannekkeet ainakin olisi helppo tehdä, jos kaikki muu jäisikin pelkäksi haaveeksi vain:)

   Poista
 2. Hyviä muotipiirroksia! Mulla on muuten yksi villatakki, jossa on tuollaiset taskuläpät, se on vain lyhyempi malli ja väri vaaleanvihreä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tuohan oli hauska tieto:) Laita blogiin joskus, vai onko se jo ollutkin siellä?

   Poista
 3. Olet hyvä piirtään ja hienot puvut. Äidillä oli harmaa villatakki joka oli nuorena tehnyt ja siinä oli läpät. Taskut oli alhaalla, ehkä taskunsuu vinossa ja se läppä taskun päällä koristeena. Tai sitten suora taskunsuu, läpät oli koristeet ja niissä oli kaksi kullanväristä nappia läpän kummassakin päässä. Hyvää viikonloppua teille kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Tämäpä oli mielenkiintoinen tieto. Rupeaa yhä enemmän tekemään mieli aloitella jotain tällaista neulehommaa. Kunhan saisin ensin yhden kankaisen puserontekeleen alta pois.

   Poista
 4. Ihania piirustuksia! ❤ T:Villasukkavihulainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut mukavaa, kun on tullut taas piirrettyäkin:)

   Poista
 5. Äidilläni oli lapsuuteni aikana neulekone ja minulla koneella kudottuja vaatteita. itsellänikin on ollut kolme erilaista neulekonetta. (Vieläkin on yksi sängyn alla) Kun pojat olivat pieniä kudoin heille ja työpaikkani asukkaille monet pipot ja kaulaliinat , pojilleni sukista alkaen ja itselleni paljon vaatteita. Kun katselin äitini jäämistöstä valokuvia, löytyi minun tekemiä vaatteita lähes kaikista kuvista. Koneella neulominen oli muotia 70-luvulla. Samalla tavalla minäkin piirtelin ja luonnostelin tekemisiäni. Pidä piirroksesi tallella, niitä on mukava myöhemmin katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan, että minä haaveilin neulekoneesta joskus 70 - 80-luvulla:) Olin mielestäni kovin hidas käsin kutomaan, että jo silläkin ihan se olisi minua kiinnostanut. Hankkimatta se silloin kuitenkin jäi. Ja ompelukoneella oli minulle muuten enemmän käyttöä. Sellaisia olen useammankin ehtinyt hankkia. Tuo on ihanaa, kun sinulla on ihan valokuvia siitä mitä olet tehnyt. Minun nuoruudenaikaisia tekemisiäni ei valokuvissa näy, kun niin vähän silloin meillä kuvia otettiin. Nuo piirrokseni aion kyllä tallettaa. Piirroksiani olen muutenkin tallettanut, ihan nuoruusajaltakin.

   Poista
 6. Hienot piirrokset :) Kiva idea tuollainen nappilista. Ei tarvitsisi välttämättä olla napinreikiäkään (tai ehkä vain pari vyötäröllä).

  VastaaPoista