torstai 2. lokakuuta 2014

Tavallisuudesta poikkeava päivä

Kävimme eilen kylässä pariskunta K:n luona. Erittäin harvoin käymme missään vierailulla tai meillä käy ketään. Olimme edellispäivänä kaupassa tavanneet O:n ja saimme kyläilykutsun heille. Nuorin olisi mennyt sinne heti siltä seisomalta, kun kuuli tulevasta vierailusta. Matkalla sinne poikkesimme taas rannalla. Nyt vanhinkin neitokainen pääsi tekemään sen meidän jo aiemmin tekemän,  saarekekierroksen. Hän pongasi rantakiviltä puolikkaan (siis kaksi puolta vastakkain, mutta kummastakin puuttui puolet) simpukankuoren. Kyläreissu meni mukavasti. Katselimme siellä kuvakoosteen aimmin olleista juhlista. Kotiintultua lapset lueskelivat hiukan aikaa ja nukkumaanmeno sujui vaivatta.

Tänäään O ja E tulivat hakemaan meiltä eilen sovittua pöllisatsia. Juuri kun he olivat saapuneet, oli myös likakaivoauto tulollaan. Aamulla kävi nimittäin niin, että pesukone oli laskemassa loppuja vesiä, kun huomasin että lattiakaivo ei enää vedä. Silloin tuli kiire sammuttaa kone ja isäntä soitti jätefirmaan. Onneksi sieltä tultiin nopeasti. Nyt oli vain pihassamme liikaa autoja. E lähti siirtämään heidän autoaan ja peräkärryään pois pihasta, että iso likakaivoauto pääsee tulemaan. Minun ja isännän puolestaan oli pitänyt jo hieman aiemmin siirtää yksi "pussitettu" auto työntämällä toiseen paikkaan. Se kun oli ollut parkkeerattuna juuri siihen, mihin iso auto tulisi. Jätefirman kaveri soitti ja kyseli hyvin tarkkaan millainen pihamme on. Heiltä on käyty täällä ennenkin, mutta tämä kaveri ei ollut käynyt täällä ja autokin oli nyt uusi ja entistä isompi. Hän ei siltikään ajanut suoraan pihaan, vaan käveli alhaalta tänne ylös katsastamaan pihaa. Tuumi sitten ettei ollut niin paha kuin oli luullut ja käveli hakemaan autoa.

Sitten se tuli. Tuumin sen nähdessäni, että se totisesti on isompi kuin se entinen. Senkin oli hankala täällä kääntyillä. Nyt en kestänyt katsella sitä. Lähdin metsään ja jätin miesväen hoitelemaan auton kääntöhommelit.  Tein mielestäni kohtuullisen pitkän metsälenkin ja kun tulin takaisin, auto oli yhä samassa tilanteessa kuin lähtiessäni kävelemään. Se oli todella hankalaa.  Välillä se oli juuttua pehmeeän hiekkaan niin, ettei meinannut päästä eteen eikä taakse.Vihdoin se saatiin erittäin ahtaassa tilassa kääntymään ja varsinainen homma pääsi alkuun. Sitä en sentään selosta, vaikka siinäkin oli omat kommervenkkinsä... Kuskin seuraava kohde olikin sitten kuulemma erittäin paha. Meilläkin käydessä kuulemma pitää ensi kerralla olla se vanha auto, joka on pienempi. Ja hauska yksityiskohta: tuo mies oli eilen tullut toistamiseen isäksi :) Hän olikin vitsaillut, että pitänee vuoden päästä hankkiutua isyyslomalle, kun tulee se paha paikka taas käytäväksi.

Kun iso auto lähti, pääsi pienempi auto peräkärryn kanssa taas pihaan ja pöllien kuljetus saattoi alkaa. Ja pyykinpesu saattoi jatkua. Tavallista ruuhkaisempaa täällä tänään.

2 kommenttia:

  1. Olipa siinä autonäyttelyä. Se mäki on varmaan mienkiintoinen ajaa vajaalla säiliöllä alas. Onneksi ei ollut vielä liukaits kelejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se onkin pakko tilata aina ennen talventuloa käymään. Muuten ei tule mitään hommasta. Isäntä meni mielenkiinnosta mukaan kun auto lähti alas. Sanoi,että oli niin korkealla kuin olisi tornissa ollut. Ja tiukassa mutkassa tuntui kuin olisi ollut ohjaamo ojan päällä :)

      Poista