perjantai 22. joulukuuta 2017

Piparinleipojat hommissaan

Toissailtana neitokaiset halusivat leipoa pipareita. Olin ostanut valmiin taikinan. Ei ollut mitään intoa ruveta itse taikinaa tekemään, vaikka olisihan sitä ollut kiva maistella. Lopputulos on kuitenkin parempi kaupan taikinasta... minun taikinantekotaitoni huomioon ottaen.




Ihan kivaa näköjään oli:)



Isäntä otti neitokaisten leipomapuuhista kuvia. Piparit onnistuivat hyvin. Niin hyvin, että kun niitä ruvettiin "maistelemaan", ne hupenivatkin kaikki...:)  Se oli sellainen puolen kilon taikina. Toinen odottaa pakastimessa.



15 kommenttia:

  1. Kyllä sitä aikoinaan tuli lasten kanssa leivottua pipareita ja joulutorttuja :) Nyt piparit on kaupasta, joulutortut on vielä tekemättä...ainekset on jo kyllä ostettu...valmistaikinasta tietty :) Itseasiassa voisikin tänään tehdä, kun uuni on lämmin, kun on siellä ruokia tulossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta tuli tuosta yläkuvasta mieleen, niinkuin se olisi vanhasta joulukortista...jotenkin sellainen tunnelma.

      Poista
    2. :) Minä loppujen lopuksi aika vähän olen lasten kanssa leiponut. Jonkin verran tietysti joulupipareita kyllä aiemmin, mutta nyt on ihan hienoa, että se käy heiltä ihan itsekseenkin:) Tänään tekivät siitä toisesta taikinasta ja nyt paistuivat vähän liikaa, joten syödään nekin ennen joulua. Mutta tänäänhän leivottiin kyllä yhdessä heidän kanssaan karjalanpiirakoita. Toiseksi nuorin laittoi taikinan alulle, muuten en olisi ehkä viitsinyt tänään niitä alkaakaan tehdä, vaikka puuron keitin niitä varten jo varhain aamulla. Niistä tuli jopa ihan hyvät maultaan, mutta kovia koppuroita reunat, kuten yleensäkin minun piirakkani, vaikka ne voitelenkin uunista otettua.

      Poista
  2. Ihanat leipurit. Hienot kuvat ja kaunis liina pöydällä. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä ihan kiva, että jo osaavat homman, ettei koko ajan tarvitse siinä olla katsomassa kuinka homma sujuu:) Ostin tuon vahakankaan joskus keväällä tai kesällä ihan leipoma-alustaksi, koska pöydän pinnasta on lakka jo sen verran kulunut, että sitä tarttuisi paikoin taikinaankin.

      Poista
  3. Hienoja pipareita syntyi leipureilta. Hyvää joulua ja siunausrikasta alkavaa vuotta 2018.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi nuorimmilla on vielä tuota leipomaintoa. Olihan sitä itselläkin silloin kauan sitten, mutta suuri syy siihen taisi olla silloinkin se taikinanmaistelun huvikin:) Hyvää jouluaikaa ja siunattua tulevaa vuotta teillekin!

      Poista
  4. MInullakin oli ja on edelleen pakkasessa valmista piparitaikinaa. Yhden satsin tein itsenäisyyspäiväksi. Huomenna leipaisen loput.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä on hyvä, että nykyään saa taikinaa valmiina:) Aiempina vuosina tein sitä itse, eikä siitä milloinkaan tullut toivotunlaista. Milloin se oli kehnoa leipoa, milloin olivat piparit vähän mauttomia ja sitä rataa... Minun pitänee kai laittaa jälleen taikina kauppalappuun.

      Poista
  5. Minä en ole kai koskaan aikuisiällä tehnyt joulupipareita. Äidin kanssa lapsena joskus... Olisivathan itse tehdyt piparit parhaita, mutta jotenkin olen ollut laiska tekemään... Tänään pitäisi tehdä joulutorttuja ja taatelikakku. Siunattua joulua teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) On ne omatekoiset hyviä, jos on hyvä se taikina... Niitäkin kun niin monenlaisilla ohjeilla on. Itse en ole kovinkaan leipomaintoinen. Nuorena sitä intoa oli vähän enemmän.

      Poista
  6. Suloiset leipurit♥ Nuo piparin leipomis/paistot on kivaa yhteistä joulupuuhaa! Valmis taikinakin on oikein hyvää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kätevää:) Nyt tosin, kun tehdyt jo syötiinkin, ostettiin jouluksi ihan valmiita pipareita kaupasta.

      Poista
  7. Hyvää joulua! Yhdessä tekeminen on ihanaa :) Minun mielestä piirakoissa kuuluukin olla rapsakat reunat :D Siitä tietää että ne on kotona tehty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Hyviä niistä piirakoista ainakin tuli, vaikka ei mitään kaunottariakaan ole:)

      Poista